duminică, 13 noiembrie 2016

"Ma intreb"


Terapia Access Consciousness a inceput cu o intrebare. O intrebare pe care Gary Douglas, fondatorul, a pus-o Universului in momentul in care a realizat ca viata ar trebui sa fie mai mult. Punand intrebari si fiind deschisi si dispusi sa primim absolut orice raspunsuri de la Univers... oportunitatile apar.
In Access totul este legat de a fi mereu in intrebare fara insa a incerca sa raspunzi.

Am descoperit recent un joc pentru ati dezvolta intuitia... a ta si a copiilor tai in cartea " Calea Intuitiva" a Sonei Choquette.

" Intrebarea este un cuvant magic si cand il folosesti te joci cu Universul. <<Ma intreb>> este ca un joc din acelea in care ghicesti ceva, doar ca noi nu alegem la intamplare raspunsurile - de fapt, ne punem in practica intuitia. Cand suna telefonul, mama spunea:<< Ma intreb cine este? Tu nu?>> Dupa care inchideam ochii si murmuram: E tata? E bunica? Iar apoi incercam sa simtim cine era. Ne distra de minune faptul ca mintea noastra era supusa unor asemenea aventuri minunate. (...) Cand descopeream cine se afla la celalalt capat al firului , ne felicitam daca avusesem dreptate sau radeam daca ne inselaseram. Si nici nu conta - la urma urmei, era doar un joc." - pasaj din cartea Calea intuitiva

Punandu-ne  intrebari ne putem imbunatati viata.  "Cere si ti se va da" este una din legile universului. Ce altceva si mai bun este posibil pentru mine astazi, acum, in acest moment? Este nevoie sa ceri pentru a primi. Atunci cand intrebi Universul abia asteapta sa iti raspunda.

Invatand sa pui intrebari, poti incepe sa te intrebi cum sunt oamenii cu adevarat, in loc sa ii judeci dupa aparente. Intrebarile iti directioneaza atentia catre optiunile pe care altfel le-ai putea trece cu vederea, constientizand tot ceea ce ti se intampla intr-o masura mai mare.

In acest joc al intrebarii exista si reguli.
Prima regula care e indicat sa o respectam - este ca nu poti gresi, fiindca nu e un test. Daca il transformi intr-un test ... isi pierde din magie
A doua regula - cand ai gresit sau nu ai nimerit raspunsul corect, spui pur si simplu: "Bine!" si sa razi - dupa care sa iti pui si mai multe intrebari. Nu exista consecinte negative din cauza carora sa te ingrijorezi, in acest fel.
Ultima regula - atunci cand vii cu o solutie pozitiva, sa celebrezi din plin!

Deci intrebarea este importanta! Spor la intrebat!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu